Francisco Fernández del Riego, un galeguista republicano na guerra de España - Fernández Prieto, Lourenzo (Boletín da Real Academia Galega, 2024)
A partir do Diario de guerra de Del Riego (2023) faise uha interpretación algo diferente da súa persoa, tendo en conta o que o golpe e a persecución coutou e o que a experiencia da guerra definiu neste estudante brillante, activista político galeguista fundador de organizacións e catedrático que nunca lle deixaron ser. Os verdugos e vencedores agochados na experiencia de Del Riego explican o seu périplo vital, político, profesional e intelectual e a tantos outros vencidos e salvados.