A escritura vence a morte: Nélida Piñon - Aleixandre, Marilar (Boletín da Real Academia Galega, 2025)
A través da metáfora de Sherezade, que vence a morte noite tras noite co poder das súas historias, trázase un percorrido pola escritura de Nélida Piñon, en particular polos textos nos que dá voz ás mulleres, condenadas “á memoria clandestina”. Como na historia de Sherezade, a escritura de Nélida, a imaxinación, derrota a morte: a súa voz, os seus libros son máis duradeiros que os palacios de pedra.