Densidade leve sobre as formas breves de pensamento de Luísa Villalta - Rodríguez Gómez, Luciano (Boletín da Real Academia Galega, 2025)
A densidade leve das Formas breves de pensamento —aforismos, haikus, poemas da Sibila xunto cos dous Compendium Musices (1994 e 1999)— representan a concepción máis redonda e vizosa da expresión artística, persoal e social da autora, sendo o substrato da súa multixenérica creación literaria: poesía, narrativa, pezas teatrais, ensaios e columnas de opinión.